Friday, May 15, 2009

Workin' hard!

I skrivande stund är klockan bara strax före tio på morgonen, men redan har dagen hunnit bjuda på en rad komplikationer. Det första som gick fel var att jag upptäckte att cykeln som skulle transportera mig till Liljholmen var borta. Antingen är den stulen (vilket skulle vara väldigt konstigt eftersom att det är en rostig damcykel anno ca 1968) eller så har jag helt glömt bort var jag ställt den.

Detta innebar att jag fick åka till KB via Gullmarsplan vilket resulterade i att min restid blev ungefär en kvart längre än planerat. När jag väl kom fram till KB inträffade nästa bakslag: Materialet som jag lånat låg inte kvar längre, trots att det stod på ”Min sida” att det skulle ligga kvar till den 16 maj!

Efter att jag förklarat min situation för den trevliga bibliotekarien hjälpte hon mig att göra en ny beställning, och ringde ett samtal för att undersöka om det finns någon möjlighet att ordna fram grejerna i dag. Om jag har tur anländer 2008års upplaga av Vakttornet i dag klockan elva, annars är jag körd. Jag vill gärna tänka mig att det är samma bibliotekarie som när vi var här sist, och att anledningen till att hon är så tillmötesgående är att hon uppskattade våra sovsäcksskämt så mycket. Men den chansen är nog relativt liten eftersom att hon inte visade minsta tecken på att känna igen mig. Får försöka roa henne på vägen ut.

Tills vidare sitter jag här i Kungliga Bibliotekets lässal och kollar fejan, bloggar och twittrar. Jag är omgiven av akademiker av alla de slag som sitter och läser ur dammiga böcker, och jag kan nog säkert säga att jag är den enda här inne som uppdaterat sin facebookstatus tre gånger de senaste tjugo minuterna.

OK
V.A.

2 comments:

  1. Robin, som borde reagera på att B-uppsatsen kasnke skiter sig, undrar om cykeln? Vad Fan!

    ReplyDelete